Lys i stua: Gode tips for lamper til stue

Stua er et rom som brukes til så mangt – og gjerne flere ting samtidig. Da er det viktig å ha lamper som kan tilpasses det som foregår akkurat nå. Her har vi samlet våre beste tips så du enkelt kan finne lampene du trenger til din stue.
Taklampe i stua - Gross taklampe

Hva bruker familien din stua til? Er det her dere ser på TV? Leker minstemann på gulvet? Sitter noen med håndarbeid, lesestoff eller lekser? Er det her dere samles for de gode samtalene? Lyset i stua skal kunne tilpasses alle dagens aktiviteter. Kraftig lys for gulvvasken eller når barna leker på gulvet, dusere belysning for venninnekveld med dempet musikk. Og en avskjermet leselampe du kan flytte rundt på som gir arbeidslys til den som trenger det uten å forstyrre andre i rommet.

Populære lamper i stua

Gross taklampe - amber
BY RYDENS
Gross taklampe - amber
kr 5 999
Trumpet gulvlampe - matt gylden
CB HOME
Trumpet gulvlampe - matt gylden
Tilbudspris kr 1 699 Vanlig pris kr 3 398
Note bordlampe - grå/messing
HOUSE DOCTOR
Note bordlampe - grå/messing
Tilbudspris kr 1 398 Vanlig pris kr 1 998

Huskeliste for lys i stua

  • Nok lys: Du trenger mer enn én lampe for å spre lyset i hele stua. God grunnbelysning kan du få med taklamper, gulvlamper og vegglamper, gjerne i kombinasjon. Lys opp hjørner for å få rommet til å virke større.
  • Fleksibilitet: Ha dimmer på grunnbelysningen, da kan du justere fra flomlys til hyggelys etter aktivitet. Ha flere lamper med ulik funksjon du kan skru av og på uavhengig av hverandre.
  • Soner: Bruk lamper til å skape soner i stua. Det gir god atmosfære.
  • Harmoni: Velg lamper i samme farge, materiale eller fasong for å skape en helhet i interiøret.
Lamper til stua - Trumpet gulvlampe

Dersom du skal pusse opp stua, er det lurt å tenke lamper allerede tidlig i prosessen. Da kan du planlegge plasseringen av lyspunktene, og få minst mulig synlige ledninger.Men det finnes selvsagt også muligheter for deg som bare vil friske opp i eksisterende stue uten å starte store byggeprosjekter.

Husk at de viktigste lampene ofte ikke er de mest synlige. En god grunnbelysning i rommet er en viktig investering, så kan du legge til lampen som er et blikkfang og interiørelement i seg selv til slutt.