Nyheter fra Louis Poulsen 2019

Louis Poulsen er en verdenskjent produsent av designlamper, og har et tett samarbeid med berømte designere og arkitekter. Louis Poulsen er et merke med tidløse lamper som passer inn i de fleste hjem.

I 2019 kommer Louis Poulsen med flere spennende nyheter. I sammenheng med Poul Henningsens 125-års-jubileum kommer blant annet nyheter i PH-serien og nye farger i Patera-serien.

Poul Henningsen – 125 år

I sammenheng med Poul Henningsens 125-årsdag er det ikke bare klassikerne i PH-serien som hylles, men også hans innflytelse på måten design og lys henger sammen. Poul Henningsens tanker rundt lysstruktur, skygger, blending og fargegjengivelse har alltid gitt et unikt design, og mange av hans designer opplevels i dag som designikoner.

PH har samarbeidet med Louis Poulsen siden 1924, hvor klassikere som PH 5, PH Kongle og PH Snowball har blitt designet.

For å feire lysets mester lanserer Louis Poulsen nye utgaver av PH-klassikere: PH Kongle i den originale rosekobber-fargen, PH 5 i ubehandlet messing og PH bordlamper i messing.

PH i glass og metallisert messing

Poul Henningsen designet treskjermssystemet allerede i 1926, da han samarbeidet med Louis Poulsen for å lage lamper til en utstilling i Paris. Han var gjennom hele livet opptatt av blendefritt lys, å rette lyset dit det var behov for det og bløte skygger. PH designet derfor ikke bare en enkelt lampe, men et helt system, som i ettertid har blitt produsert i tusenvis av forskjellige varianter.

Det munnblåste opalglasset består av tre lag med glass. Et klart sandblåst lag på innsiden, et hvitt lag i midten og et blankt klart ytterst. Samlet gir det et vakkert og diffust lys oppover samtidig som behagelig lys reflekteres nedover. Det har kommet flere spesialutgaver i treskjermsfamilien, som blank sort stål i 2017 og messing i 2019.

Patera sølv

Patera ble lansert i en hvit utgave i 2015. Den ble designet av Øyvind Slaatto, og er en nytolkning av den klassiske lysekronen.

Nå lanserer Louis Poulsen Patera i en lekker sølvfarge. Patera sølv er laget med en reflekterende sølvfarget folie, som gir et levende og kontrastfylt lys. Patera er blendefri og gir et flott lys. Formen er inspirert av den såkalte Fibonacci-sekvensen, og gir et unikt inntrykk fra alle synsvinkler.

PH 5 messing og PH 5 Mini messing

I dag, 60 år etter lanseringen, er Poul Henningsens berømte PH 5-pendel fortsatt Louis Poulsen sin bestselgende lampe.Det opprinnelige designet var med en diameter på 50 cm. Den var så populær at Louis Poulsen i 2017 lanserte PH 5 Mini med en diameter på 30 cm. Som en hyllest til PH sin mest ikoniske design kommer begge lampene i en ny versjon med skjermer i hvit farge og ubehandlet messing.

PH 5 var resultatet av Poul Henningsens arbeid for å lage den ultimate blendefrie pendelen. Nyheten i ubehandlet messing, i anledning PHs 125. bursdag, har en varm og speilende finish, hvor lampens omgivelser reflekteres i skjermen.

PH Kongle kobber rosa

Louis Poulsen lanserer også den originale PH Kongle-lampen i anledning av Poul Henningsens 125. bursdag. Den ble formgitt i 1958 til Langelinie Pavillion i København. Fargene som ble valgt var kobber på utsiden av bladene og en rosa finish på innsiden. Denne kombinasjonen ga lampen et varmt og vakkert reflektert lys fra den skjulte lyspæren.

PH Kongle består av 72 blader fordelt på 12 rekker, og plasseringen av bladene gir et helt blendefritt lys, uansett hvor du ser på lampen fra. For å holde den høye kvaliteten til det originale designet oppe lages fortsatt det meste av lampen for hånd.

Som en markering av jubileet leveres PH Kongle nå i fargen rosekobber, i en spesialutgave med PHs signatur inngravert. Denne versjonen av PH Kongle er kun tilgjengelig i 2019.

Alle nyhetene fra Louis Poulsen