Her i Norge er vi glad i hjemmekos og hygge, og lys er en viktig bidragsyter for å skape den rette stemningen. Her har vi samlet noen gode tips til hvordan du kan bruke lamper for å skape en koselig atmosfære. 

 

1. Velg lamper med skjerm

Bordlamper, gulvlamper  og vegglamper  med skjerm gir et lunt lys som ikke blender. Skru av, eller dim ned allmennlyset og la disse lampene gjøre jobben alene når du skal ha en koselig kveld i sofaen med familie og venner. Du kan ha flere interiørlamper i et rom, og de trenger ikke nødvendigvis være i samme serie. Her finnes stor variasjon i utvalget, og mange bord- og gulvlamper er viktige elementer i et roms interiør også når de ikke er skrudd på. På soverommet er det fint å ha både leselys over sengen og bordlamper med skjerm på nattbordet som kan gi et mykere lys når du våkner om morgenen. 

2. Velg riktig lyspære

Hvilken lyspære  du velger er alfa og omega for å få den rette stemningen. Til hyggelyset bør du bruke en lyspære med varm farge, helst 2700 kelvin eller lavere. I lamper med lampeskjermer anbefaler vi å bruke matte lyspærer fordi dette gir en jevnere belysning. 

3. Bytt lampeskjermer som du bytter puter

Du tenker kanskje ikke over det så ofte når lampen står der, men lampeskjermen  har alt å si for hvordan lampen fremstår. En lys skjerm slipper mer lys ut i rommet enn en mørk skjerm, og fargen på skjermen betyr selvsagt også mye for hvordan interiøret fremstår som en helhet. Å bytte lampeskjerm er en enkel måte å få en lampe til å se helt ny ut. Hva med å variere skjerm etter sesong på samme måte som man gjør med puter og pynteting?

4. Bruk levende lys – men gjerne batteridrevet

Det er lite som skaper stemning som levende lys. Ønsk gjestene velkommen med fakkel eller lyslykter ved inngangspartiet, fyll stuen med funklende telys og elegante lysestaker eller gi deg selv en luksuskveld med skumbad, levende lys og dempet musikk. Nå finnes det mange veldig gode batteridrevne varianter som ser ut som ekte stearinlys. Du får også versjoner med fjernkontroll så du enkelt kan skru dem på og av etter behov.

5. Lysslynger kan brukes hele året

Det er ingen grunn til å bruke lysslynger  bare til jul. Bruk dem som bordpynt, i blomsterdekorasjoner, i bokhylla eller heng dem langs veggen. 

Lysslynge2