Fem måter å lyse opp stua når julelysene er pakket bort

Synes du det ble mørkt i stuen når julelysene forsvant? Fortvil ikke. Det finnes mange gode alternativer som kan lyse opp de kommende mørke vintermånedene. Her har vi samlet fem enkle tips.

1. Bruk lysslynger hele året

Selv om du pakker bort jula, er det ingen grunn til å pakke bort alle lysslynger. En enkel lysslynge på en naken kvist kan fint gi lys i en mørk krok året gjennom. Eller hva med en slynge i blomstervasen?

Bilde1

2. Sett en bordlampe i vinduskarmen

Det finnes mange bordlamper med smale føtter som får plass i de aller fleste vinduskarmer. Velg gjerne en avlang skjerm for å gi lampen litt bredde. Har du brede vinduskarmer, er utvalget enda større.

Bilde2

3. Erstatt adventsstjernen med en pendel

Mange synes vinduet blir nakent når adventsstjerna pakkes bort. Hvorfor ikke henge opp en nøytral pendel som kan gi deg lys året gjennom? Gloria vinduspendel er spesielt tilpasset denne bruken og kommer med bryter på ledningen for enkel håndtering.

Bilde3

4. Bruk levende lys

Det er ingenting som skaper hygge som levende lys! Pynt opp hjemmet ditt med telysholdere og lysestaker. Og husk, det finnes gode batteridrevne alternativer til tradisjonelle stearinlys for et brannsikkert alternativ!

Bilde4

 

5. Sørg for god allmennbelysning

Om du synes det har blitt veldig mørkt i stua di, er det kanskje fordi du faktisk har for lite lys? Det er en vanlig feil å ha for få lyspunkter i rommet, og behovet for lys øker med alderen. En gulvlampe kan være en enkel løsning. Den er enkel å montere selv, og du kan flytte den rundt ved behov.

Bilde5