Lys utendørs

Belysning i uterommet

Det er flere grunner til at god utebelysning er viktig.

Utelys gir trygghet. Det er viktig å lyse opp gangsoner rundt hus og garasje så du ser hvor du går, og et godt opplyst uterom minsker også faren for innbrudd. Dessuten er utelys viktig for å skape fokus. Riktig utelys fremhever både husets arkitektur og spennende områder og soner i hagen. Og selvsagt er utelyset viktig for å skape stemning. Et godt opplyst hus virker innbydende og ønsker velkommen.

Å montere utebelysning kan være en omfattende jobb. Derfor er det ekstra viktig å ha planlagt godt og vite hva du ønsker å oppnå med lyset. Vi hjelper deg gjerne lage en helhetlig belysningsplan, også for uterommet.

Les mer om: Belysning av inngangspartiet

Les mer om: Belysning på terrassen

Les mer om: Belysning i hagen og i innkjørselen

Utelys Overordnet Bilde 2 Halden

Sensor på pærene gjør lyssettingen enklere

Utebelysning er ideelt å montere med sensor som reagerer enten på bevegelse eller på lysstyrke. I de fleste områder er lyssensor det beste alternativet. Da skrur lampene seg på automatisk når det blir mørkt, og av når det blir lyst. I garasjen og enkelte gangsoner kan det imidlertid være bedre med bevegelsessensor som gjør at lyset skrur seg på når noen kommer i nærheten. Det finnes lyspærer av begge typer, eller det finnes egne sensorer du kan koble lampene gjennom.

Utelys Overordnet Bilde 5 Focus

Lamper til uterommet