Lys på soverommet

Lys på soverommet

Soverommet er et sted for avslapping og hygge. Det skal gi en god start på dagen, samtidig som du skal finne frem i skuffer og skap innen rimelig tid.

Det er derfor viktig at du lyssetter godt i forhold til de forskjellige funksjonene som er på soverommet.

Soverom2

 

GENERELL BELYSNING

Her kan du bruke enten en taklampe som sitter helt opptil taket eller en hengende taklampe. De skal være kraftige nok til at du kan se alle kroker i rommet, og til at du lett kan se støv og ting på gulvet når du vasker.

Avhengig av størrelsen på rommet, kan én sentrert lampe i taket være for lite. Da kan løsningen være noen få, men velvalgte downlights eller vegglamper som lyser opp krokene. Dette får i tillegg rommet til å virke større.

Spotskinner med hvite glass kan også benyttes, men det blir som oftest best med flere typer belysning i rommet.

Soverom

 

SKAPINNREDNINGEN

Her anbefaler vi 12 volt halogen på grunn av svært god fargegjengivelse, god rekkevidde og mulighet for sentrering av strålen.

Vi har også LED-modeller i meget god kvalitet som har både god rekkevidde og god fargegjengivelse.

Det finnes selvsagt også varianter som kan benyttes inne i skapet på linje med det du har i gangen. 

 

SENGEN

Lys på nattbordet gjør at du har god oversikt og kommer deg lett inn og ut av sengen. Vi anbefaler ofte en bordlampe med skjerm fordi de gir et lunt og godt lys. Her finnes et stort utvalg med flere skjermfarger.

I tillegg er det godt å ha en leselampe med godt lys og gjerne dimmefunksjon slik at du får det lyset du trenger for å lese. Det må være fleksibelt og gi rom for å øke lysstyrken etter hvert som du trenger mer lys. Har du ikke hodegavl med høyde over 30 cm kan du fint benytte en dobbel vegglampe midtsentrert på veggen over sengen. Da styres lyset i hver sin retning og partneren kan sove uforstyrret.

Vi har mange varianter med innebygget dimmefunksjon for best mulig fleksibilitet.

160610 Sommerfest Shirin Vegg

 

LYSSETTING AV TV

Har du TV på soverommet, husk at det skal lyssettes rundt for å jevne ut kontrastene og skape et bedre skjermbilde å se på for øynene. Her kan du bruke spotter stilt mot veggen bak eller bordlampe på siden med en skjerm, eller helst begge deler for best belysning.

Velger du vegglamper må de ikke lyse direkte mot deg. Da virker de blendene og har ikke den myke belysningen øynene dine trenger. En lyskilde som lyser gjennom stoff eller matt glass og lignende materiale, kan selvsagt benyttes.