Baderomslys

Baderomslys

Badet er et rom for kos, men det er også et rom med helt spesielle funksjoner. Her trenger du stemningsfullt lys for avslapning, men du trenger også kraftig baderomslys så du ser hva du driver med under morgenstellet. Fordi badet er et våtrom, er det også strengere tekniske krav til belysningen du bruker her.

De fleste av oss legger mye tid og krefter i valg av fliser og interiør når badet skal pusses opp. Vel så viktig er det å ta med valg av baderomslys tidlig i planleggingen, slik at lyspunktene legges opp der du får best utbytte av dem.

Se alle baderomslys

Baderom1

 

FLEKSIBILIETET MED BADEROMSLYS

Det er viktig å velge baderomslys som er gode på lyseffekt og som har god fargegjengivelse. En taklampe som ligger tett opptil taket eller downlights gir godt allmennlys, mens gode lamper rundt speilet gir arbeidslyset du trenger for å stelle deg.

Flere små lyskilder sprer lyset bedre enn få store, og gir deg også fleksibiliteten du ønsker deg på badet. En dimmer gir deg muligheten til å skape avslappende stemning når du ønsker det.

Baderom2

 

ALTERNATIVER TIL DOWNLIGHTS

Enkelte kunder ønsker ikke, eller kan ikke, benytte downlights i tak. Da har vi et godt utvalg i baderomsplafonder, utenpåliggende spotter og andre baderomslys som kan brukes i stedet.

Har du downlights mot yttertak, snakk med din elektriker. Dette kan ofte skape fukt/kondensproblemer fordi varme og kalde flater møtes. I slike tilfeller er baderomslys som ligger helt inntil taket eller spotter med IP44 mer hensiktsmessig enn innfelte downlights.

 

SIKKERHET PÅ BAD

Bad er et våtrom, og det stilles derfor strengere krav til baderomslamper enn til lampene i resten av huset. Badet deles opp i soner som defineres ut fra avstand til vannkilde, og de ulike sonene har ulike krav til hvor vanntette baderomslys må være.

Hva som er lov på bad og hva som er lurt er to ulike ting. Det sikreste er å velge IP44 selv om sonen ikke krever det. Snakk med din fagmann eller oss om baderomslys før du kjøper lamper. Vi tar sikkerheten til våre kunder alvorlig.

Se alle baderomslys