Hvorfor velge LED?

Det er mange gode grunner til å velge LED – enten du skal velge ny lampe  eller lyspære  til lampene du allerede har. Her har vi samlet 6 grunner til å bytte til LED.

1. LED avgir mindre varme

Uansett om du skal ha leselampe på senga, arbeidslampe på pulten eller lamper på barnerommet er LED et godt alternativ fordi lamper med LED-lys blir mindre varme.
Ingen varmestråle i bakholdet mens du leser bok og ingen brente barnefingre!

2. LED er billigere i drift

Ja, LED-pærer er dyrere i innkjøp enn «vanlige» lyspærer, selv om prisen har sunket betraktelig de siste årene. Til gjengjeld varer de mye lenger og bruker langt mindre strøm. Totalt sett er LED derfor likevel billigere i bruk.

3. LED tåler risting

Har du noen gang irritert deg over at lyspærene i taklampene i underetasjen går hele tiden? Det er fordi vanlige lyspærer er svært ømfintlige for vibrasjoner som for eksempel oppstår når noen går i etasjen over. MED LED-pærer eller lamper med integrert LED slipper du denne problematikken.

4. LED tenner med en gang

Har du brukt sparepærer som bruker et minutt eller to før de lyser på maks kapasitet?
LED-pærer gir deg maks lysutbytte så fort du trykker på bryteren. De tåler også godt å bli skrudd av og på mange ganger. 

5. LED gir muligheter for kreativ belysning

LED består av små dioder som tar svært liten plass. Dette gir rom for fleksible armaturer som gir mulighet til å eksperimentere med lys og skape spennende effekter. LED finnes også i mange farger, og det er mange løsninger som enkelt lar deg endre fargen på lyset via fjernkontroll eller app.

6. LED er miljøvennlig

LED er svært energieffektivt. Bytter du til LED i alle lamper vil du se betydelige utslag på strømregningen.