Gulvlamper uplight

Uplight er en type lampe som kaster lyset opp mot taket, og den vanligste uplight-lampen vi har er stålampen som ofte kalles mor-og-barn lampe. Dette er gulvlamper som har en lyspære i toppen som kaster lyset oppover, og i tillegg en eller flere leselamper som gir arbeidslys. Det finnes også flere rene uplights som ikke er leselampe i tillegg.

En gulvlampe med uplight gir mye lys, og kan erstatte en taklampe som grunnbelysning i rom der du ikke har lyst eller mulighet til å montere noe i taket. Disse stålampene har en kraftig lyspære som kaster lyset opp, og reflekteres fra taket som indirekte lys tilbake i rommet. For at dette skal fungere optimalt, bør du ha et hvitt tak.

Uplight-lamper brukes ofte i stua, gjerne som stålampe ved siden av sofaen så den fungerer som leselampe i sofakroken i tillegg. Men det er ingenting i veien for å bruke gulvuplights også på kontor eller soverom. I dag kommer veldig mange uplights med LED-lyspærer, noe som gjør at de bruker langt mindre strøm enn tidligere og at de ikke blir like varme. 

Hos Christiania Belysning finner du flere varianter av stålamper med uplight, både med og uten LED. Utvalget varierer fra butikk til butikk, men komplett sortiment er alltid tilgjengelig i vår nettbutikk.

Flere filtre+ Færre filtre-
Sortering
Prisramme
Leverandør
Designer
Materiale 
Høyde 
Lysteknologi