Joakim Fihn

Joakim Fihn

Joakim Fihn har jobbet som Belid sin Inhouse Designer siden 2008 og står bak mange av Belid sine største suksesser de siste årene. Han har alltid vært interessert i kunst og design, noe som også preget studievalgene helt fra videregående. I 2007 tok Joakim Fihn sin Master of fine arts på høyskolen for design og kunsthåndverk i Gøteborg. For Belid har han designet viktige lampeserier som Picasso, Anemon, Cato, Magnum og Ellipse.

Joakim Fihn finner inspirasjon til lampene han lager fra mange hold. Både naturen, hverdagslige episoder og mote- og møbelindustrien er viktige inspirasjonskilder.

Når Fihn designer nye lamper er det viktig at han kan videreformidle Belid sine tradisjoner. Derfor settes kvalitet i det ferdige produktet høyt. Han sier at lyskomfort og riktig blending av lyset er viktig for å skape en behagelig atmosfære i rommet. Når trenden er mer synlige lyskilder er det derfor viktigere enn noen sinne å jobbe med dimming av lyskildene.

Når Joakim Fihn skal lyssette et rom er det viktig for han å bruke flere typer armaturer for å skape en behagelig atmosfære med lys og skygger.

Alle produkter utviklet av Joakim Fihn

Merker